T 085 210 11 14 E info@rtccella.nl

RTC Cella

RTC (Regionaal Transfer Centrum) Cella is een stichting welke ontstaan is vanuit een bestuurlijke samenwerking in het primair basisonderwijs. Het doel van deze samenwerking is werkbehoud, werkcreatie en mobiliteit voor de leerkracht. Dit doen zij door gezamenlijk  een boven bestuurlijke pool van leerkrachten op te zetten  ter hoogte van 4% van de totale personeelsformatie. Deze leerkrachten die gezamenlijk het kernteam van RTC Cella vormen zullen ingezet worden voor de vervangingsbehoefte van de scholen.

“RTC Cella”

Deze Latijnse naam staat indirect voor Lerarenkamer/Lokaal en vertegenwoordigt goed wat RTC Cella doet. In de lerarenkamer maken leerkrachten onderling afspraken over vervanging, wisselen kennis uit over nieuwe ontwikkelingen op onderwijsgebied en is dit de plek waar vacatures worden opgehangen/gedeeld.

Tevens werkt RTC Cella met een flexteam. Dit zijn leerkrachten die zonder vaste benoeming bij een van de aangesloten besturen ingezet worden op vervangingen. Het heeft de voorkeur om deze leerkrachten in te zetten op langdurige vervangingen. Voor dit flexteam zullen wij tevens loopbaanbegeleiding verzorgen zodat ook zij voldoende aan hun professionalisering kunnen werken.

 

De loopbaanbegeleiding van het flexteam wordt gekoppeld aan de CAO bepalingen, het lerarenregister en de 7SLB competenties. Daarnaast spelen we ook in op de persoonlijke behoeftes van de leerkrachten.

 

Naast bovenstaande activiteiten zal het RTC de vacatures welke ontstaan bij de aangesloten besturen beheren. Dit betekent dat leerkrachten in het kern- & flexteam een voorrangspositie krijgen om te solliciteren ten op zichte van externe kandidaten. Leerkrachten die via het RTC werken kunnen door hun vervangingswerk al een visitekaartje achterlaten op de scholen nog voordat er überhaupt vacatures zijn. Schoolleiders en directeuren hebben hierdoor al een goed beeld van de eventuele sollicitant wanneer er daadwerkelijk een vacature ontstaat.

Nieuws

16 september 2019 De scholen zijn weer begonnen...

Inmiddels zijn de scholen alweer 2 weken gestart en zijn onze leerkrachten uit het kern- en flexteam....

26 mei 2019 Staking openbaar vervoer a.s. dinsdag!

Op dinsdag 28 mei a.s. wordt er in het hele land door de NS gestaakt. In Amsterdam, Rotterdam en Den....

Agenda

11 april 2019 Bereikbaarheid in week 17 en 18

In verband met de meivakantie is onze bereikbaarheid in week 17 t/m 19 als volgt:

Week 17:....

21 februari 2019 Voorjaarsvakantie

In verband met de voorjaarsvakantie zijn wij gesloten vanaf vrijdag 22 februari om 13.30 uur t/m vrijdag....